22 Απριλίου 2012

Ο μονόλογος ενός έξυπνου τρελού

Μιλάω με μια φίλη μου που είχα καιρό.
Μου λέει πως τα περνάει και τι κάνει. Μου λέει οτι εχει ξεκινήσει ενα μπλογκ και γράφει ότι νιώθει και οτι αισθάνεται. Έπειτα θυμάμαι και εγώ πως έχω ένα τέτοιο. Την ρώτησα πώς το κάνει και μου είπε οτι γράφει ότι νιώσει εκείνη την στιγμή, γιαυτό είπα και εγώ μια φορά να λειτουργήσω με αυτόν τον τροπο. "Ναι αλλά δεν εχω "κάτι" για να γράψω" σκέφτομαι.

Η μαγεία είναι να μην έχεις τίποτα να γράψεις και όταν ξεκινάς, οι σκέψεις να κατακλύζουν το μυαλό σου με αποτέλεσμα να μην ξέρεις πως να συνεχίσεις. Αυτο συμβαίνει τώρα! Εχω τόσα πολλά να πω στους γύρω μου αλλα όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν εχει νόημα. Μόνο οι πράξεις μετράνε στο τέλος, και μόνο αυτές μένουν για να δηλώνουν το ενδιαφέρον σου στον άλλον! Γιαυτό αυτά που θέλω να πώ και δεν μπορώ τα γράφω εδώ. Τα γράφω για να τα βγάλω απο μέσα μου και ίσως, λεω ΙΣΩΣ καταφέρουν να φτάσουν εκει που πρέπει να φτάσουν. Και να μην φτάσουν εγω θα τα έχω βγάλει απο μέσα μου, και δεν θα με τρώνε μέρα με την μέρα. Οτι θέλω να πώ το λεω εδώ χωρίς να με νοιάζει τι θα πείς η τι θα σκεφτείς όταν τα δείς. Ότι θέλω να σου δώσω θα στο δώσω απο εδω, οτι ομως πρεπει να στο δώσω στην πραγματική ζωή θα στο δώσω και θα το κάνω οχι γιατι πρέπει αλλα γιατί θέλω. Μπορεί να σου ακούγονται γλυκανάλατα ολα αυτά, να σου πώ ομως την αλήθεια μου δεν με νοιάζει και πολύ. Δεν θα κάτσω να ακούσω την κριτική σου απο εδώ γιατί πίσω άπο έναν υπολογιστή όλοι μπορούν να είναι ότι θελουν. Και εγώ ακόμα θα πεις πως λέω αμπελοφιλοσοφίες, πως μπορεί να είμαι ονειροπόλος για όλα αυτα που γράφω, οτι και εγώ δεν ξέρω τι. Δεν θα σου πω οτι έχεις και άδικο. Εδώ είναι ο κόσμος μου και μπορώ να γράφω ότι θέλω και όπως το θέλω. Το πως είμαι στην πραγματικότητα μπορει να το λέω εδώ μπορεί και όχι. Το πως είμαι το ξέρω εγω και αυτό μου φτάνει.

Όλα τα παραπάνω δεν σου τα λέω για να τα πιστέψεις, να τα διαβάσεις και να προσπαθήσεις να με καταλάβεις απλα τα λέω για να τα πώ, για να βγούν απο μέσα μου.
Εσύ μπορείς να το δεις όπως θέλεις, σαν τον μονόλογο ενος εξυπνου τρελου..
Καλό σου βράδυ